Instagram guide

Vi har laget noen foreslåtte retningslinjer for Instagram, uten at vi er ekstremt opptatt av at vi alltid treffer, men kan være nyttig å ha. Kontaktperson er Katharina Skaset som f.eks treffes i chatten på goy.hk – hovedbrukeren på Insta.

Det er sterkt ønskelig at alle lag bruker vår hovedbruker til å poste innhold på, slik at de som følger Gøy for et bredt inntrykk av klubben. For de som har andre konti oppfordrer vi til partnerpublisering ved at poster kommer på flere konti.

Hva kan postes på Gøy HK sine instagram-kontoer

Feed:

 • Spillerprofiler
 • Lagbilder
 • Bilder fra cuper
 • Bilder fra sosiale sammenkomster

Reels:

 • Intervju med spillere
 • Recap fra cuper og / eller sosiale sammenkomster
 • Highlights fra kamper

Story:

 • Repost av alt nevnt under «feed» og «reels» for ekstra boost
 • Filmer fra kamper
 • Filmer fra sosiale sammenkomster

Hva skal helst ikke postes på goy.hk instagram

Vi er en klubb som er glad i fest og moro, og dette kan også komme frem på Instagram – men ufine / mindre sjarmerende fyllafilmer og  bilder skal ikke ut i denne kanalen. Det kan lukkede snapgrupper benyttes til, men der kan man til gjengjeld kjøre på.

Hvordan skal feeden vår se ut? Hva bør man tenke på når man lager materiell?

Vi ønsker å skape en engasjerende feed med relativt likt innhold og gode bilder / filmer. Her er noen tips til å lage godt innhold på IG.

 1. Først og fremst: husk formatet du publiserer i. Formatene på Instagram er 9×16 (stående) og 4×5 (croppet stående). Alle bilder og filmer skal derfor tas stående, IKKE liggende.
 2. Med mindre bakgrunnen er eksepsjonelt fin, blir bildene / filmene som regel finere om du er tett på objektet / personen du tar bilde av eller filmer. Tips: bruk gjerne portrettmodus på bilder og filmatisk-modus på filmer.
 3. Tekst på bilder: Skriv teksten rett på bilder og uten bakgrunn på teksten. La også teksten være vannrett – ikke skrå den. Se eksempel under pkt 6.   

4. Tagging:

 • Tagg gjerne folk i bildene slik at de kan reposte, men publiserer du i story; gjem tagsene slik at disse ikke ligger synlig (det gjør det du ved å bare dra dem ut til siden, «utenfor» skjermen).

5. Lag gjerne karuseller med flere bilder i én post dersom flere bilder fra én kamp / cup / sosial sammenkomst skal publiseres i feed.

6. Bruk gjerne tekstplakater i feedposter og storyposter der det er behov / passer seg. Dette kan være informasjon vi ønsker å få ut eller funfacts om klubben. Benytt da gjerne denne malen (logo, mørkeblå bakgrunn og midstilt fet tekst. Font benyttet: Futura (fet)). Eksempel:

7. Funfacts kan skrives som Visste du at…

Eksempler:
Visste du at… … Gøy arrangerer MiniGøy / … Gøy arrangerer ÅrsFest og inviterer hele klubben når vi skal vedta neste år budsjett.. / … Gøy deltar på TSI, IM, Køben osv / … Gøy drar på Final 4 hvert år, sammen med alle som vil bli med … / ….Gøy har et lag i Trondheim…

8. Bruk av filter:
Bruk gjerne fargefilter, men da er det bedre å bruke filter fra redigeringsapper enn Instagram sine egne. Skal man bruke IG sine egne, egner Oslo-filteret seg best. Utover det er det fint med filter som er litt kalde og få frem det hvite i bildene heller enn det gule / røde. Eksempelvis:

9. Fyll formatet du poster i. Det er ikke pent med kanter rundt bildene i gradient farge på story. Blås da heller opp bildet slik at det fyller formatet. Husk du å ta bildene i stående format løser det seg i de fleste tilfeller automatisk.

10. Spillerprofiler:

Publiser gjerne spillerprofil postene i sort-hvitt, da skiller disse seg ut som noe eget i feeden. Her anbefales det å ta bilde tett på spiller i portrettmodus. Husk: ta bildet stående.

Spørsmål og svar postes i posttekst under bildet. Gjerne med emojis. Spiller tagges i bildet slik at de har mulighet til å repost i egen story.

Spørsmål:
Navn, Alder, Yrke / utdannelse
Hvilket Gøy lag, Posisjon på banen, Sivilstatus, Tidligere klubber

Frivillige tilleggsspørsmål:

Lagets (eks. kløne, botmester etc)

Klubbens (eks. festbrems, festløve, botmester etc)
Spørsmål fra forrige spiller

Eksempel her:


Forslag til klubbens / lagets som kan brukes om man mener det passer personen man skal presentere:

Kjeks
Solstråle
Hissigpropp
Smil
Fineste rumpe
Dårligste fotballspiller
Tinderella 
Prins
Beste snapper
Klovn
Botdronning
Botkonge
Dårligste taper
Best på fest
Flørtepus
Vinnerskalle
Nykommer
Hønemor
Hanefar
Skuddarm
Diva
Matvrak
Tornerose
Forsvarskjempe
Guttemagnet 
Damemagnet
Morsomste
Sterkeste
Raskeste
Mensamedlem
Tregeste
Ryddigste
Rotekopp
Forfengelig