Gøy Retro

Åtte stolte menn i Gøy Retros aller første kamp

Gøy Retro er et nytt konsept fra 2012. Siden starten av Gøy i 1999 har en rekke spillere kommet og gått, mange for å prioritere familie og famileforøkelse, andre for å dyrke seg selv. Nå som barna har kommet i rett alder for å spille på Mini-Gøy har også mor og far kommet i rett alder. Rett alder for Gøy Retro, både damelag og herrelag. Vi snakker altså om et gedigent comeback for førstegenerasjons Gøyspillere, og den 16. september 2012 ble en historisk kamp spilt da Gøy Retro herrer vant 38-18 over Raballder II i 5. divisjon. Vi lar Alga summere kampen.

Algas hjørne
I Papa Ny-Guinea hadde de feiret sin nasjonaldag i flere timer, og i Mexico ladet de fleste opp til å feire sin noe senere. Verden for øvrig forberedte seg på å markere FNs internasjonale dag for å bevare ozonlaget. Med unntak av 8 mann. 8 mann som senere den dagen skulle starte noe helt nytt. Eller ikke helt nytt. De skulle starte noe gammelt på nytt. 8 helter skulle starte 8 gamle kropper på nytt. De skulle starte en helt ny epoke: Gøy Retro Håndball.

Og hvilken åpning det ble. I historiebøkene kan man lese at Gøy Retros første kamp ble vunnet med 20 mål. Kampfakta sier sitt om hvilken innsats de åtte heltene la ned, men denne kampen var mer enn en kamp om to poeng. Det var begynnelsen på noe som kommer til å vare lenge. De 8 heltene er de som for evig og alltid vil være de som representerte Gøy Retro da Gøy Retro startet den september ettermiddagen. Her får du vite hvem de er, og hvordan de huskes for den historiske kampen.

Vidar: Sto fram som målvakt etter at medspillerne konkluderte med at vi ikke hadde keeper. Reddet straffekast og returer over en lav sko. En rekke kontringspasninger, særlig mot Gøys høyre side. Noe svak på venstre-kontrings-pasninger og halvkringler som andre definerer som skudd rett frem.

Peer-Morten: Lagde to mål fra kant, og 8-10 mål i kontra. Mange trodde det var gubbe-finta som skulle gjøre ham til toppscorer, men det var altså de lynraske beina. Og straffetrick.

Børre: Tok i håndball for første gang på fire år, og imponerte selv de som ikke visste det. Brukte tre angrep på å skjønne at nøkkelordet i setningen «Ikke start bak ryggen» var «ikke», men ellers veldig tydelig i kommunikasjonen. Stadig godt trent!

Lars: Avgjorde kampen med en time-out som resulterte i at Gøy gikk fra 8-7 til 19-8 siste halvdel av første omgang. Gav motstanderens høyrekant en leksjon i venstre-høyre-finte.

Fredrik: Kjempet ned Raballders fryktede playmaker i forsvar, og var nøkkelperson i mang en «Grunnspill». Nest sist på mye, inkludert toppscorerlista.

Espen: Mange mål fra strek i tillegg til å skaffe en rekke straffekast, og minnet således veldig om Løke. Nok om Heidi Løke, Espen fikk utvisning for kjefting, og angrepsfeil for hoftevrikk.

Ole: Da Ole ble seniorspiller fikk han beskjed om at andre tar seg av flyverne. 22 år senere var det hans tur. Ole hang, og hang, og hang, og fløy inn Gøy Retros første flyver.

Torgeir: Plantet et skudd i planeten på motstanderens keeper, og fikk med det en selvpålagt utvisning. Løp mye uten ball.

Av Alga

Les mer om Gøy Retro herrer i bloggen.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar