Warning: Undefined array key "sidebar-1" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 54 Warning: Undefined array key "before_widget" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Å heve nivået – Gøy HK – Hele Norges Håndballklubb

Å heve nivået

algashjornelogo

Søndag var det nok en gang håndballkamp. 8 mann møtte opp i Holmliahallen, og refleksjonen jeg gjorde etter kampen var at det absolutt er muligheter for å heve nivået. Spesielt for Holmlia, men også for dommerparet som ledet helgens oppgjør.

På vei hjem reflekterte jeg videre omkring dette med å heve nivået. På Gøy HK sin blogg har det dukket opp intervjuer med folk jeg ikke aner hvem er. Her er det rom for å heve nivået, tenkte jeg. Så da gjorde vi som vi pleier i Algas Hjørne – vi tok skjeen i vår egen hånd og ringte til Kenneth Klev. Han har 28 kamper for det norske juniorlandslaget, 52 kamper for det norske A-landslaget, en bøtte full av kamper i Bundesliga, og er fostret opp i landets desidert nest beste klubb; Haslum HK.

Hei Kenneth. Aller først: Hva vet du om Gøy HK?

Jeg har spilt mot Gøy i Veteran-NM. De gav oss kamp helt til døra. På banketten kjørte de over oss. Også vet jeg at min gamle trener Magne Løksa har notert seg for kamper for klubben.

Hva husker du best fra kampen mot Gøy?

Jeg husker at jeg ble blokket i dass av en tjukk fyr.

Aha, du tenker på Ole Tafjord?

Jøss, var det Ole, den gamle Stabækspilleren? Hadde ikke han landslagssamling og greier? Ble det ikke mer enn en Gøy-spiller ut av ham?

Rolig nå, Kenneth, det er jeg som stiller spørsmålene, og du som svarer.

Ja, men har jeg ikke rett da?

Joda, du har rett. Han har blitt litt tjukk.

Wow.

Over til noe annet. Du har jo bøttevis med landskamper for Norge, og var proff i Tyskland. Likevel har vi i Algas Hjørne håp om å intervjue atskillig mer meritterte spillere enn deg. Hva tenker du om det?

Det er helt i orden det. Jeg har lest den bloggen til han derre håndballstalkeren, og jeg synes selv at du har fått en god start.

Jo takk for det, jeg er helt enig. Norge surret seg nylig bort i EM. Da du spilte EM i 2012 spilte dere mot Kroatia og Ivano Balic. Hvilken norsk spiller synes du minner mest om Ivano Balic?

Det må være broren til Morgan Lunde. Er det ikke Bård han heter? Han hadde drakt nummer 1000 tror jeg, da vi spilte mot ham i Veteran-NM.

Javel, jeg har spilt mye med Bård, og de har jo ikke akkurat samme spillestil… Deg om det.

Nei, nei, ikke spillestil. Det er hårsveisen jeg tenker på. Ingen har samme spillestil som Balic.

Skjønner. Du er en luring du, Kenneth. Men du er inne på noe. Hva vil du si er den største forskjellen mellom norsk og svensk håndball?

Ehhh, tja nå har jeg for så vidt ikke….

Slapp av, jeg bare kødder. Jeg rappet et spørsmål fra håndballstalkeren. Du trenger ikke å svare. Har du noen gang spilt på et lag som vegrer seg mot opprykk?

Nei, det tror jeg ikke. Jeg har stort sett spilt på lag som ikke kan rykke opp. I øverste divisjon, liksom.

Kult. Har du noen gang scoret 27 mål i en kamp?

Nei. Jeg vet ikke sikkert hva som er scoringsrekorden min, men 27 mål har jeg aldri scoret.

Er det sant? Da må du i så fall spille på A-laget vårt. De vegrer seg ikke mot opprykk, de hadde vegret seg mot nedrykk hvis det gikk an. Da er i grunnen litt av poenget med dette intervjuet borte, Kenneth. Jeg hadde håpet å rekruttere deg til Retroherrene, men det later til at du ikke kommer til å heve nivået betraktelig. Kan jeg få ønske deg lykke til videre?

Ja, det må gå i orden.

Lykke til videre.

Takk for det, og det samme til deg.

Vi sees vel i Bergen til høsten?

Ja, det håper jeg. Kommer dere hele gjengen fra i fjor?

Det må du nesten ta med vår pressetalsmann Kebab. God kveld.

For Algas hjørne,
Alga

 


Publisert

i

av