Warning: Undefined array key "sidebar-1" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 54 Warning: Undefined array key "before_widget" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Auf wiedersehen, Köln! – Gøy HK – Hele Norges Håndballklubb

Auf wiedersehen, Köln!

Forrige uke fikk vi endelig bekreftet at Algas hjørne sender en representant til Köln og EHF Champions League Final 4 i mai 2014. Vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss veldig til å observere denne Gøy-gjengen på tur. Forhåpentligvis blir det rikelig med episoder å rapportere om til redaksjonen hjemme i Norge.

Det får meg til å dele denne historien fra forrige gang undertegnede var i Köln. Året var 2006, og Tyskland var vertsnasjon for fotball-VM. Vi var en 8-10 mann på tur, reiseruten var nøye planlagt, og en del overnattinger var sågar forhåndsbestilt. Vi skulle overnatte i Frankfurt natt til 26. juni, for deretter å kjøre til Köln dagen etter, og overvære åttendedelsfinalen mellom vinner av gruppe G og toer i gruppe H. Det viste seg å være Sveits mot Ukraina, men det har lite med denne historien å gjøre. At Sveits vant 3-0 etter straffesparkkonkurranse har enda mindre med historien å gjøre.

Vår kombinerte reiseleder og sjåfør hadde under planleggingen ikke sett det som måtte komme: det var uhyre upraktisk å feste i Frankfurt, for deretter å kjøre til Köln dagen etter. Spesielt når man er sjåfør. Det ble derfor tatt en solidarisk avgjørelse om av vi droppet hotellet i Frankfurt, og reiste sporenstreks til Köln. Etter å ha slengt bagasjen på den nye hotellsenga bar det ut til folkelivet i Kölns gater.

(Ettersom denne historien er lang nok fra før, så hopper jeg nå direkte til tidspunktet da det var på tide å hvile.)

Etter å ha mistet reisefølget mitt i løpet av natten, fikk jeg karret meg til riktig adresse for hotellet. Selv om jeg kjente meg igjen, var jeg dog ikke i stand til å finne inngangsdøra til hotellet. Ingen svarte på telefon, og bare én reagerte på steinkasting på vinduene. Det var en fyr jeg ikke kjente, og heller ikke skjønte hva sa. Ut fra kroppspråket tolket jeg det likevel slik at det ikke var grunnlag for videre forhandlinger på den fronten. Akkurat da oppdaget jeg redningen: tvers over gaten lå det et annet hotell, så jeg forhørte meg om muligheten for å sove noen timer der. Mannen i resepsjonen var hjelpsom, og lot meg leie et hotellrom for en natt. Aberet var at det var et røykerom.

Har du noen gang forsøkt å sove på et røykerom? Hvis ikke; ikke prøv. Etter omlag 20 minutter tok jeg sjefsavgjørelsen. Jeg samlet sammen eiendelene mine, og tuslet ned i resepsjonen og sjekket ut. Jeg sto igjen med kun én løsning: fortauet. Så jeg inntok fosterstilling på fortauet, under ett tre, med den rimelig slanke lommeboka som hodepute. Mye bedre enn røykerom! Da morgenen kom ble jeg vekket mitt gode reisefølge etter at de hadde spist en bedre frokost på hotellet.

Den natten betalte jeg altså for tre hotellrom, og sov på fortauet. Ikke rart jeg gleder meg til å reise til Köln igjen!

For Algas Hjørne,
Alga

 


Publisert

i

av

Stikkord: