Fantastisk sesongstart med NM-avansement

I går startet sesongen for Gøy HK med dunder og brak. Det var duket for dobbel-NM runde hjemme i Hovseterhallen. Det var to rivaler som gjestet hallen, Vålerenga og Lillestrøm. Forsåvidt ikke Gøys rivaler, men like fullt to rivaler. Under finner du et sammendrag av gårsdagens to fantastiske kamper! Heltene er snart på vei til kaia og båt til Danmark og klare for den store Københavnturneringa hele helgen, lykke til!

Gøys damer mot Vålerenga ble en forsvarskamp og fremover stod kjerka i brann og det ble lite scoringer. Til pause stod det 4-7 etter at VIFs målvakt stenge buret og Vero hos Gøy gjorde det samme. Forsvaret begge veier var bra og angrepsmessig ble det litt lite rytme hos hjemmelaget som tok en del skudd som ble for enkle. Etter pause steg stemningen på tribunen og jentene hadde samlet seg og på stillingen 4-8 tok Lundemo-tvillingene (per definisjon ikke tvillinger, men pytt pytt) over showet. Brått stod det 9-9 etter scoringer signert en Lundemo hver eneste gang. VIF dro så ifra med et par mål, før Silje og «The Lundemos» tok Gøy ajour igjen. Med fem minutter igjen og 13-13 på tavla så gikk marginene mot oss og VIF dro ifra, med to scoringer siste minuttene ble det likevel en liten sjanse men kampen ender 15-16 og dermed var NM eventyret over. Fantastisk stemning i hallen med mye folk, trommer og jubel, musikk og speakertjeneste. Takk for strålende innsats jenter!

Så var det duket for herrenes kamp mot Lillestrøm Topphåndball (LTH) der en trolig kamp hjemme mot Fjellhammer (vinner Storhamar-Fjellhammer) lå i potten. Gøy hadde samlet sammen det som så ut som det beste mannskapet på lang tid. Skulle herrene kopiere Gøys historie med å møte et elitelag i 3. runde av cupen? Kampen startet med et overtent hjemmelag som knalla til i alle dueller, LTHs mannskap fikk bank mens vi fikk 2-minuttere. Lagene fulgte hverandre til 5.-5 halveis ut i omgangen men da ble stopp fremover og LTK tok ledelsen 5-10. Gøy gjorde noen enkle feil og ble løpt litt på, men behold roen og gikk til pause med 8-12. Det var god stemning i hallen og den klamme og fuktige luften gjorde at hallen mer og mer minnet om et av mange utesteder som Gøys gutter har frekventert. Inn i mål kom også Jørgen og han avsluttet omgangen med å kaste inn 8-12 fra egen målgård.

Etter pause kom Gøys gutter ut og hadde da blitt bedre kjent etter for først gang trolig kastet ball sammen alle mann, og ble tatt imot med lyden av Optimist, hylende damespiller og trommevirvler. Gøy brukte 10 minutter på å gå til ledelse 13-12 der de i perioder spilte ut LTH fullstendig. Adrian Lodgaard fra Byåsen i Trondheim herjet på kanten og Joakim gikk foran med innsats og putta mål. Og ja, Andreas fikk et veldig strengt rødt kort rett etter pause. Har vi glemt noe da? Ja, vi bør vel nevne Jørgen, fra Sarpsborg. FOR EN SJUK MÅLVAKT! Jørgen tok alt, som i alt. Alene med Jørgen, straffe på Jørgen, kantskudd på Jørgen.. Ja du tar tegninga. Godt kampen ble filma, dette kan ha vært enda bedre enn da Bengt vant beachkampen mot Njård alene.

LTH tok en timeout og landslagslagstrener og LTH-coach Bente kom med noen fornuftige ord slik at LTH var med igjen. Gøy spilte mye bedre fremover enn i første, Jørgen var umulig, Adrian dominerte på sin kant, og gutta som spiller for Hele Norges Håndballklubb viste at Alta, Sarpsborg, Arendal, Stavern, Trondheim, en veldig liten bygd på Vestlandet, Kristiansand med flere kan finne sammen og levere. Med ti minutter igjen var lagene likt på 17-17.

Vaflene føk unna i Gøys først kioskdrift siden Kristine og Tine drev Skøyenhallen et år for lenge siden. Gøy-billettene med 100 kroner for inngang, vaffel og kaffe solgte mer enn billett til 80 og hallen kokte. På alle måter. Omtrent annehvert angrep endte med en spillere på bakken og mopperen/speakeren/DJ’en var mer på banen enn ved siden.

LTHs spillere ble frustrerte over manglende evne til å score på Jørgen, og Gøys herrer spilte håndball så man kan mimre til sist årgang der gutter som trener mindre enn de vi spiller mot likevel har roen og innsatsen og evnen. Sindre drev opp tempoet etter at vi vant ball og vi kontret flere ganger. To kantscoringer tok oss foran med to mål, men LTH gav ikke opp. Med snaue fire minutter igjen var vi foran med to og LTHs frustrasjon bredde seg. Vi hadde saga i hånda og straffe men alle vet at det Gøyeste som finnes er jevne kamper. Så vi dro på med en 2-minutter også. LTK utnyttet dette og med 45 sekunder igjen utlignet de til 21-21. Simon på linja scorer så etter et herlig spill i forkant og vi er foran 22-21! LTH tar en timeout men ender med et frikast på 11 meter. Gøy velger å stille opp en blokk men alle visste innerst inne at Jørgen plukker den uansett! Normalt sett er jo et måls seier en laglederseier til Kristoffer men denne gir vi til Jørgen som faktisk scorer det ene målet som tar oss til 3. runde.

Tusen takk til alle spillere, trenere, tilskuere, frivillige og dugnadsarbeidere!