Gøy HK – best for senior i Norge

Siden sommeren 2011 har det vært allment akseptert at Gøy HK er Norges beste beachhåndballklubb. Som eneste klubb i NM dette året hadde Gøy lag i semifinalene både på dame- og herresiden. Imponerende! Etter dette har det ikke vært arrangert noe nytt NM, og Gøy har således sittet på tronen siden.

Når sant skal sies er beachhåndball kun en nisjeidrett. Det er derfor enda mer imponerende når vi nå kan utrope Gøy HK til Norges beste klubb, også i vanlig håndball! Etter hva Gøy HK kan se* finnes det totalt 85 avdelinger i hele det norske seriesystemet (senior). Det betyr at 85 seriemestere skal kåres. Over 70 lag har fått eller vil få æren, fra Bravo i nord, til Søgne i sør. Kun rundt ti klubber klarer å kjempe seg til mer enn et seriemesterskap. Og kun to klarer hat-trick, tre seriemesterskap i en og samme sesong.

Den ene klubben er Randesund IL. Randesund kommer fra Kristiansand, og tilfeldigvis har både Gøys herretrener Marius Dahl, og i noe mindre grad Gøys dametrener Christian Sørensen, en fortid i denne klubben. Men Randesund har hjelp: De er partnerklubb med eliteserielaget Vipers Kristiansand (Våg HK), og kan sånn sett ikke sies å ha vunnet 2. divisjon avdeling 3 helt på egenhånd. En flott prestasjon er det likevel av grønntrøyene, vi gratulerer.

Den andre klubben med tre seriemesterskap i sesongen 2013-14 er allerede avslørt: Gøy HK. Hele Norges håndballklubb, med tilholdssted i Oslo. Klubben som feirer 15-årsjubileum senere i år, og som for lengst har etablert seg som en sportslig og sosial maktfaktor i den norske håndballbredden. Hele fem seniorlag har man vokst til, i tillegg til lag for de aller minste i Mini-Gøy. Og tre av disse fem lagene har altså, ved å ofre blod, svette og tårer, kjempet seg til toppen av sin avdeling. Det er historisk. Det er fantastisk. Og det er imponerende. Vi tar av oss hatten, og bøyer oss i støvet (det er på tide å ta disse ordtakene tilbake nå) for Gøy HK – Norges beste håndballklubb.

* Undersøkelse gjennomført av StevieY82.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar