Gøy HK tilbake i toppen i beachhåndball

Gøy HK har lange tradisjoner i NM i Beachhåndball og deltok første gang i 2002. Det resultatmessige høydepunktet så langt er damenes sølv i 2011 der flere eliteserielag ble slått på veien. I år deltok Gøy i NM med en ny lovende årgang jenter samtidig som svært mange av Gøys medlemmer brukte tiden på Final4 i Køln. Vi fikk se et Gøy lag i sanda som virkelig leverte varene med piruetter, flyvere, blokker og godt målvaktsspill! Nå er vi tilbake i Norgestoppen som nummer 5 i landet i beachhåndball takket være fantastiske Gøy-jenter som leverte varene! 

Gøys damer ble anført av en turneringens beste spillere i Synne som tross en brukket tå herjet med alle de beachlandslagspillerne (og alle andre) vi møtte. Lene førte an i midten med bøtter av piruetter og sikre straffer, Signe i sin grå spesialistdrakt hamret inn to-poenger, og Silje kom ned som spesialist i sluttspillet. Bakover var Hevi strålende med godt fotarbeid og Michelle vekslet mellom forsvarsspesialist og angrepsspesialist. Vi fikk også med oss fire av Lars sine J16/18 fra Njård, Ingeborg leverte en strålende innsats i mål, Oliva bidro både bakover og forover. Cornelia og Emily har vært medlem i Gøy HK (MegaGøy) i mange år, og spilte også for Njård J16 i NM, og de bidro flott til laget! 

Gøy åpnet fredag mot et sammensatt lag av mange av de gamle landslagsjentene i beach og fikk en tøff start med 2-0 tap mot Bækkelaget. I beach spiller man en omgang så nulles stillingen før andre omgang. Dersom man vinner en omgang hver blir det shoot-out (straffekonk som starter med kontringer). I beach får man to poeng dersom man scorer på piruett, flyver eller at spesialisten («flyvekeeper») scorer. I NM er det lov å delta for andre klubber enn man representerer så lenge klubbene gir sin godkjennelse. 

Lørdagen skulle vise seg å bli en flott dag på alle måter. Først ble Herøya slått 2-0, før eliteserielaget Aker ble satt på plass 2-1, så ble Urædd slått 2-0, før Runar ble beseiret 2-0. Son ble for sterke der vi taper 2-1 etter shoot-out. Jentene løp og kjempet i 40 graders stekende sol fra morgen til kveld før kvelden ble fullført på sedvanlig vis.

Etter noen timers søvn stod Larvik for tur. Larvik hadde samlet sammen fire av jentene som er på dagens beachlandslagslag og undervurderte kanskje Gøy noe. Synne gjorde i alle fall som hun ville tross at den brukne tåa nå hadde spredd blåfarge til halve foten, Ingeborg plukket baller og Gøy spilte ekstremt bra. Larvik hadde så mye trøbbel at de måtte endre på laget og bruke beachlegenden Elisabeh Hammerstad (7 VM/EM medaljer og VM All-Star) begge veier for å berge hjem en knepen seier. I andre omgang toppet de opp og da var de bedre enn oss men det er også greit med tanke på at mange av disse jentene nettopp representerte Norge i EM i Portugal.

Larvik dundret gjennom og vant NM uten at noen andre lag var like nærme som oss. Deilig å se at den nye generasjonen Gøy-jenter med Synne, Signe, Michelle, Lene, Hevi og Silje var misfornøyde med å ikke ta de likevel. Honnør til coach Lauritz som styrte laget laget og assistent Lars. 

Bak f.v Cornelia, Olivia, Emily, Synne, Signe, Michelle, f.f.v Lene, Ingeborg og Hevi. Silje deltok også men ikke denne kampen. 

Gøy HK var også representert med dommer i NM, og Hevi Nori fikk belønning for hardt arbeid med å dømme den ene finalen på Center Courten søndag. Bra jobba Hevi!


Hevi og hennes makker etter å ha dømt finalen

Ingeborg bakerst, Lene og Hevi i forsvar

Michelle i droppen. Foto: Svein André Svendsen @fotosas (Bruk denne kreditering ved bruk på Instagram). 
Signe med spesialisttrøya. Foto: Svein André Svendsen @fotosas (Bruk denne kreditering ved bruk på Instagram). 
Lene i piruetten. Foto: Svein André Svendsen @fotosas (Bruk denne kreditering ved bruk på Instagram). 

Publisert

i

av

Stikkord: