Gøy/Njård Retro time!!

Sesongen 2016/2017 ikke fullt så kort oppsummert.

M4 bilde

Det er sikkert mange som husker bronsejentene, men ikke så mange som husker når det var og hvor det var. Når Retro ser tilbake på sesongen kan nok det samme sies, men det tar da for svingende ikke bort gleden av å få klubbens beste plassering sesongen 2016/2017. Retro har for alvor etablert seg som Gøy HKs beste herrelag, og til neste år planlegger vi også å møte opp på trening. Mange vil spørre seg hvor dette skal ende – jo det skal jeg fortelle deg. I enda flere skader, nok en «reservasjon mot opprykk», et usynlig glasstak til 3. divisjon som vi egentlig aldri kommer til å stange hodet i; men mange gode håndballstunder der antall seire vil utvikle seg omvendt proporsjonelt med snittalderen. Men nok om fremtiden – la oss ta et tilbakeblikk på det som var. Det er jo tross alt det eneste vi gamlinger har å lene oss på.

Gøy/Njård Retro, som laget egentlig heter, har vært veldig fornøyde med å få treningstid i Njårdhallen. I en hall der J12 må spille med en lagvenninne på ryggen for å få plass, er det godt gjort å få 90 minutter sammenhengende før kl 2300. Takk til administrasjonen. Opptakten til sesongen er naturligvis å spille seg i form til Veteran-NM og det regelrett bugnet med håndballstorheter de første treningene. Ved inngangen til mesterskapet sto Retro med tre seire og ett tap, det første tapet siden Gøy og Njård slo seg sammen. Etter mesterskapet fortsatte litt av flyten, til tross for flere skader. Men så ble det bråstopp. Divisjonens to suverent beste lag og et kranglete Oppsal 2 tømte Retros beholdning av selvtillit med en umøtt trekamps taprekke, trolig den eneste i Retros historie. Og disse tre lagene skulle bli Retros nemisis’er sesongen ut. 0 poeng av 12 mulig mot medaljekonkurrentene gir vanligvis små forhåpninger om pallplass.

Men Retro har rutine. Vi er ikke en unggutt som slipper buksene ned på knærne bare det kommer en høne forbi – vi hiver oss ikke i bilen bare fordi det er salg på dassrull hos Coop Obs Hypermarked – Vi kaster ikke bort tid på middag når det er tid for kamp (OK – akkurat den siste der må vi lære av). Vi beholder roen og lar ingen jypling, ingen wash out, ingen avdanka storspiller, ja ingen spiller i det hele tatt, komme å ta noe som ikke er deres. Og det er denne innstilligen som har gjort at Retro fikk medalje i årets 4. divisjon avdeling 1, og ikke Oppsal 2. Nå sier jeg ikke at Oppsal 2 gjør de tingene, men jeg sier heller ikke at de ikke gjør det…….

Så over til fakta, noe som er vanskelig å komme utenom dersom denne oppsummeringen skal inneholde et snev av realisme.

Tabell M4

Toppscorer: Vår alles kjære Løchting tok tittelen denne sesongen med 92 scoringer på 13 kamper, fulgt av Anders D (75) og Pekka (52). Pekka kom litt sent til bords i denne sesongen, og med sitt snitt på 5,8 mål pr kamp havnet han på likt snitt som andreplassen. Løchting scora de fleste av sine mål på kontra og kantavslutninger, men fikk vel også et par titalls goaler fra straffemerket. Well done.

Flest kamper: Lars og Bengt spilte flest kamper med 14 av 16 mulige. Det er også de to spillerne som har hatt minst fysisk kontakt på banen denne sesongen, og det har tydeligvis holdt de noenlunde skadefrie.

Årets keeper: Vanskelig å komme unna Bengt her (9-5). Jarran med en fin 2. plass (1-0) og Thomas på 3. plass (0-1)

Årets skade: Lasse spilte 4 kamper før veteran-NM, satte 22 kasser og spilte ikke ett minutt resten av sesongen. Vi gleder oss til å få han med i 4 kamper neste sesong også.

Råtassen: Her er det mye snacks å velge mellom. Hvem kan glemme Pekkas «flat-liner» mot Oppsal 2. Eller Røde Løchting mot Skedsmo. Tror den går til Pekka.

Årets omskolering: Fra tank-back til linjespiller – Fredrik Schreinert. Hva blir det neste år? Venstre ving?

Årets finte: Algas venstre-høyrefinte bør stå i utviklingstrappen til Norges Håndballforbund. Men de bør ikke ha med bilde av Alga…

Årets verste hall: Vi begynte i den klart styggeste og dårligste (Combihallen) og avsluttet i den farligste (Stovnerhallen). Du kan velge selv.

Største seier/tap: 42-10 seier over Rælingen, 25-38 tap mot Haslum 2.

Flest mål i en kamp:  11 (Pekka (1), Løchting (1), Anders D (2))

Kjipeste motstander: Nr. 10 hos Oppsal 2

Hyggeligste motstander: BMIL, spesielt etter at de ga oss Pekka.

Årets materialforvalter: Jarle stilte til medaljekampen siste spillerunde med 7 drakter. Nice.

Årets to-veisspiller: Både Håkon og Matteo har tatt steget opp til Retro to ganger denne sesongen. De har tatt nivået og er snart klare for 5. divisjon.

Minst kontravillige spiller: Magne. Mulig han fortsatt står igjen i Stovnerhallen etter siste seriekamp.

Takk til alle spillere som har stilt opp for Retro denne sesongen. I gjennom sommeren kommer jeg til å savne Bengts blide smil der han kommer inn i hallen 5 minutter før kampen med en rykende kopp kaffe i hånda. Jeg kommer til å savne Anders T sine desperate forsøk på å få pausepraten til å handle om håndball. Og jeg kommer til å savne trekket «overtallsrulle mot Alga som aldri havner hos Alga» – det er simpelthen ulidelig spennende å se hvor ballen kommer til å ende opp (underforstått – aldri hos Alga)

Takk for en fin sesong. Dette burde nok kanskje trener og lagleder Lars gjort, men han er en såpass dyktig trener at han lar sine disipler skinne. Så takk til han og.

Mvh

Anders

Referent Retro


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar