Warning: Undefined array key "sidebar-1" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 54 Warning: Undefined array key "before_widget" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Mitt liv som den minst kule – Gøy HK – Hele Norges Håndballklubb

Mitt liv som den minst kule

Under EM-finalen mellom Frankrike og Danmark twitret Håvard Tvedten ”Frankrike knuser Danmark i EM finalen, og min sleeve fra Select er med på suksessen!!”. (Dette skal ikke handle om Håvard Tvedtens grammatikk).

Luc Abalo har på seg en sleeve, Håvard Tvedten har på seg en sleeve. Begge er flinke og kule håndballspillere. Jeg tipper det finnes en del yngre spillere med sleeve på armen. Sleeve er tøft.

Da jeg var liten spilte alle gutta fotball. Men så viste det seg at den tøffeste gutten i klassen, Jan Olav, hadde begynt å trene håndball sammen med jentene i klassen. Da begynte de fleste andre guttene å spille håndball også. Et par år senere var det tid for min debut. Dessverre viste det seg at det ikke var nok å bare spille håndball. Skulle man være kul måtte man ha ekstrautstyr.

På G12 var man kul dersom man hadde 1) langt hår, 2) pannebånd, 3) Vulkan knebeskyttere* og/eller 4) sko med en annen farge enn hvit.

*Etter endel tøffe diskusjoner med pappa fikk jeg Vulkan knebeskyttere og albuebeskyttere. Til tross for at jeg ikke en eneste gang var i kontakt med gulvet der jeg sto stille på venstrekanten. Faktisk var det litt vanskelig å bevege seg med alle beskytterne på, tror de var litt for små og stoppet blodtilførselen. I tillegg har Vulkanbeskytterne en helt særegen duft etter bruk. Som jeg faktisk savner litt.

På G14 var man kul dersom man hadde 1) langt hår, 2) pannebånd, 3) svettebånd, 4) Vulkan knebeskyttere, 5) sko med annen farge enn hvit og/eller 6) Narvesengenser*

*Narvesengenser betydde nemlig at du spilte i datidens Bring-/Spar-serie. Eller som i min lagkamerat Jompens tilfelle: Jobbet deltid på Narvesen.

På G16 var man kul dersom man hadde 1) langt hår, 2) pannebånd, 3) svettebånd, 4) ingen knebeskyttere, 5) sko med annen farge enn hvit, 6) ankelstøtte og/eller 7) skjegg*

*Min venn Per Ole fikk helskjegg som 15-åring. Jeg er fortsatt traumatisert over dette.

I Vear IF hadde vi ikke noe G18-lag så plutselig ble vi herrespillere.

På seniornivå i 1998 var man kul dersom man hadde 1) langt hår, 2) pannebånd, 3) svettebånd, 4) ingen knebeskyttere, 5) sko med annen farge enn hvit, 6) ankelstøtte og/eller 7) skjegg*

*Jeg hadde fortsatt ikke skjegg på dette tidspunktet.

90-tallet var med andre (og færre) ord en ganske statisk periode med tanke på kulhetssymboler innen håndballen. På 2000-tallet tok det seg imidlertid opp. Tydelig inspirert av amerikanske basketballstjerner dukket det plutselig opp mer eller mindre meningsløst ekstrautstyr som initiellt ble presentert som funksjonellt, men som i grunnen kun handlet om å være kul.

Teip under det ene kneet (setter stor pris på om noen kan forklare funksjonen for dette)

Svettebånd på underarmen (altså 20 cm lengre opp fra håndleddet. Som i grunnen gjør det ganske vanskelig å tørke svette fra pannen)

Tatoveringer (vanskelig å kategorisere som ekstrautstyr, men definitivt kult)

Fingerbeskyttelse (?) (en slags ”sleeve” for fingeren, hva i alle dager?)

Svettebånd som dekker halve underarmen (altså inkludert håndleddet. Hvor mye svetter disse folkene?)

Kinesio teip/selvlysende støtteteip (”Alle” toppidrettsutøvere hadde dette for 3-4 år siden og det var tydeligvis et gjennombrudd innen idrettsfysioterapi. Nå har det forsvunnet fullstendig. Hva skjedde?)

Og nå altså sleeve. Som åpenbart gjør Luc Abalo til verdens beste spiller. Og Håvard Tvedten vil ikke være dårligere, han er tross alt kantspiller han også. Og kul. Med ekstrautstyret på plass.

Men hvem er den kuleste, spør du? Balić. Alltid Balić.

Thomas

PS! Nå har jeg skjegg


Fra oktober 2013 blogger Thomas på GoyHK.com. Thomas er tidligere spiller og trener i Gøy Håndballklubb, og er fortsatt tillitsvalgt.  Han æresmedlem i Gøy HK. Han tilbringer sin tid i vårt naboland Sverige, og er vår eneste utenlandsproff. 


Publisert

i

av