Warning: Undefined array key "sidebar-1" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 54 Warning: Undefined array key "before_widget" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Mitt liv som håndballstalker – Gøy HK – Hele Norges Håndballklubb

Mitt liv som håndballstalker

Bjørnstad

Siden jeg har begynt å skrive blogg har jeg funnet ut en ting: Det er kjedelig å skrive blogg. Derfor fant jeg ut at man kan spare masse tid og energi på å la andre skrive for meg. Ergo intervjuer jeg folk i stedet og det synes jeg er morsommere. Spesielt fordi jeg dermed kan dra inn min store favoritthobby: Skrive til folk på facebook som ikke på noen som helst måte har noe interesse i å prate med meg.

I dagens spalte har jeg også endelig fått bruk for mitt noe smale interessefelt, nemlig å grave frem informasjon om håndballspillere jeg har spilt mot. Jeg tilbringer helsefarlig mye tid på å sjekke overgangslister, lete opp gamle kampreferater og lese klubbers hjemmesider. Og da spesielt for norsk 2. – 4. divisjon. For eksempel spilte vi en kamp i 2.divisjon i 2006 mot Bækkelaget. På motstanderlaget befant det seg en hel rekke unge menn, blant annet Lasse som nå spiller i Gøy. Han scora 3 mål. Bård scora 10, var banens gigant og Gøy vant kampen 34-31. På Bækkelaget var det en ung kar på midtbacken som imponerte stort med tempo, gjennombrudd, skudd og pasninger (han scora 6 mål). Etter kampen sa Torgeir ”han blonde midtbacken kommer til å bli bra”. Det var hyggelig sagt av Torgeir.

Dessverre viste det seg at den blonde midtbacken også spilte noen 4.divisjonskamper mot Gøy 2. Der var han også god og de kampene vant ikke Gøy.

Etter at Bækkelaget skjerpet seg litt rykka de opp til 1.divisjon, slo seg sammen med naborivalen Nordstrand og som BSK/NIF tok de endelig steget opp til Eliteserien. En reise som forrige intervjuobjekt Johannes Hippe var sterkt delaktig i. Dagens intervjuobjekt tok i stedet turen til Sverige og spill for 1.divisjonsklubben (som er nivå 3) Stockholmspoliserna. Dette vet jeg fordi jeg som nevnt sjekker overgangslistene på handball.no veldig ofte, gjerne 2 ganger om dagen. Svensk håndball er bedre enn norsk, men på forbundshjemmesidefronten synes jeg faktisk Norge er bedre. Derfor mistet jeg oversikten over hva dagens talent foretok seg.

For et par måneder siden pratet jeg håndball med mine medspillere i BK Bitter. De er veldig interessert i Stockholmshåndballen og tilfeldigvis ble Allsvenskanklubben Ricoh nevnt, muligens fordi de var (og fortsatt er) ubeseirede serieledere og potensiell opprykkskandidat til Elitserien i Sverige. Men også fordi jeg briljerte med min kunnskap om de 4 norske spillerne i Sverige. Da fortalte en av gutta at midtbacken til Ricoh i Allsvenskan muligens var norsk. Han var faktisk toppscoreren i klubben på toppen av det hele. Og favorittspilleren til en av BK Bitter-gutta som hadde sett han i flere kamper.

Jeg har med andre ord gjort et lite scoop her. Lenge før norske medier har jeg funnet vår neste utenlandsstjerne, vår neste eliteseriespiller i Sverige. I tillegg viste det seg at han er en morsom kar!

Dagens mann er Torjus Bjørnstad, eller ”Norge” som han kalles i Ricoh.

1. Hvordan har «reisen» fra Oslohåndballen til topphåndball i Sverige vært? Hva gjorde at du havnet i Ricoh?

«Reisen» fra Oslohåndballen til håndballen i Sverige har bare vært morsom og spennende! Jeg havnet jo i Ricoh fordi de trengte en norsk kobling mellom deres kontor i Oslo (Nydalen) og Stockholm. Så har vel jobbet meg opp i gradene fra kopirommet til materialforvalter og derfra som massør og nå tilslutt lønnet vannbærer!

2. Hva vil du si er den største forskjellen mellom norsk og svensk håndball?

Største forskjellen er vel enkelt og greit tempoet og interessen rundt det hele faktisk

3. Er det noen forskjell på rammene rundt trening og kamp? F.eks annerledes sosiale happenings, annerledes roller i støtteapparat, andre måter å ta vare på nye, unge spillere osv?

Egentlig ikke de største forskjellene foruten at vi her lar de eldre bære flaskene og de yngre velger sengeplass i bussen først!

4. Hvor dyktig har du blitt til å prate svensk? Har du fått svensk dialekt?

Svensken gikk katastrofalt dårlig i begynnelsen. Det gjorde rett og slett att jeg satt alene i garderoben og måtte da bare finne meg i att det å snakke svensk rundt svensker var et «must» i og med at norsk er et såpass vanskelig språk både skriftlig og verbalt. (Dette stemmer. Red anm)

5. Hva husker/vet du om håndballklubben Gøy HK i Oslo?

Gøy HK husker jeg som en positiv og morsom gjeng karer som så og si aldri var enige med dommeren. (Dette stemmer også. Red anm)

6. Hvem er den beste spilleren du har spilt med/mot i Norge?

Beste spilleren jeg har spilt med/mot i Norge må være Marius Riise

7. Hva er standard oppvarmingsøvelse på trening i Sverige?

Standard oppvarming er vanlig arm- og benbevegelser foran hvert vårt speil og over speilet henger vårt klubbmotto «Fuck Lagom». (Lagom er en kjent svensk politiker. Red anm). (Neida. Red anm).

8. Om du gjør en feil på banen, banner du da på svensk eller norsk?

Det beste med å være norsk i ligan her er at man kan få relativt kraftige utbrudd på norsk uten at dommer reagerer. Publikum ler seg ihjæl av en sinna nordmann og dommeren skjønner aldri at det er rettet mot han, så jeg har fått kroner 0 i bøter for snakk!

9. Hva synes du om håndballjenter som spiller i skjørt?

Håndball jenter i skjørt er en innertier!!

10. Hva heter tramp og brøyt på svensk? (Jeg spør fordi jeg ikke vet selv)

Tramp=Tramp (tror jeg), Brøyt=Stürmer. (Stürmer er herved en vedtatt sannhet siden både Johannes og Torjus forteller dette. Jeg har lært noe! Red anm)

Thomas

Fra oktober 2013 blogger Thomas på GoyHK.com. Thomas er tidligere spiller og trener i Gøy Håndballklubb, og er fortsatt tillitsvalgt.  Han æresmedlem i Gøy HK. Han tilbringer sin tid i vårt naboland Sverige, og er vår eneste utenlandsproff. 


Publisert

i

av

Stikkord: