Warning: Undefined array key "sidebar-1" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 54 Warning: Undefined array key "before_widget" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Noro – Gøy HK – Hele Norges Håndballklubb

Noro

Tankene gikk tilbake til Veteran-NM i Trondheim 2010. Før siste kamp i innledende puljespill hadde vi mulighet til å avansere dersom vi vant kampen. Gøy hadde ballen, tja – mer presist: jeg hadde ballen. Som bakspiller er det viktig med trykk på mål. «Angrip, Alga» tenkte jeg, og så jeg gjorde. Ut fra intet kom en strak arm i stor fart mot adamseplet. Først tenker man at «det var ikke noe godt, men det går bra». Mens jeg tok meg sammen, sjekket puls og åndedrett fikk motspilleren to minutters utvisning. På vei av banen sendte han noen slengbemerkninger på bergensk, det eneste jeg oppfattet var «eg var jo fan ikkje ani deg». Da kom brekningene. For de som ikke vet det har det i Hermafrodittismenes Landsforening lenge vært en debatt om hva som er verst av slag i adamseplet og fødsel. De er ennå ikke kommet til enighet. Brekningene etter slag mot adamseple kan utvikle seg i to retninger; de kan avta, eller de kan påta. De påtok. I lett kroket stil karret jeg meg ut på sidelinjen der det tilfeldigvis eller ikke tilfeldigvis sto en søppelbøtte ved siden av motstanderens innbytterbenk. Der fikk kroppen fritt spillerom til å reagere som den ønsket. Da kroppen var ferdig kunne jeg innimellom lagkameratenes latter høre et «åokæy, så var eg kanskje ani likevææl», før jeg karret meg tilbake på banen.

Den gangen i 2010 lot jeg ikke kroppens reaksjoner stoppe meg fra å spille kamp. Men da Noro slo til for fullt den dagen Gøy Retro skulle møte serietoer til det som kunne vise seg å bli en tidlig seriefinale – ja da måtte ball være ball, og Noro ble den store vinneren. Ikke så rart, med tanke på at Noro-viruset er en slekt av RNA-virus i familien Caliciviridae, og det i tillegg til å forårsake omtrent 50% av alle epidemiske gastroenteritter i verden, er den viktigste gruppen med virus som er assosiert med denne tilstanden.

Så nå sitter jeg her i Algas Hjørne og kan ikke annet enn å registrere at middelmådige håndballspillere raser forbi meg på adelskalenderens toppscorerliste. Samme det, jeg var i Trondheim 2010.

For Algas Hjørne,
Alga


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar