Rikets tilstand

Vi er i slutten av september og seriespillet har så vidt begynt for Gøy HK. Her kommer en liten status på aktiviteten vår. 

Gøy HK stilte med fire lag i vår favoritturnering, Købenturneringa, i midten av august. Hjem kom noen ødelagte kropper, et gull til damene og sølv og bronse til herrene. 

På damesiden har vårt 3.divisjonslag (D3) spilt en NM-kamp som endte med 1-måls tap mot 2. divisjonslaget VIF som nå topper 2. divisjon med 3 strake seire. To seriekamper har gitt seier 39-9 mot Haslum/ØHIL og 28-16 borte mot Njård. D4 har vunnet to bortekamper, Kjelsås 3 ble slått 28-23 og Ullern 2 ble slått 26-25. Kristoffer, Lauritz og Vegard er trenere for laget, mens Lars har begynt som målvaktstrener på mandager. 

Våre nystartede damelag Retro har spilt to kamper og har som eneste Gøy-lag inntatt tabelltopp etter seier med 29-14 og 35-9. D6 som laget heter fordi vi må starte i laveste divisjon spiller sin første kamp i starten av oktober etter «høstferien». Andrea har hovedansvaret for Retro, mens Charlotte har hovedansvaret for D6. 

Damelaget i Trondheim har enda ikke spilt sin første kamp, men har til gjengjeld fått på plass en ny trener! Velkommen Lasse Lund! I Tromsø måtte vi kaste inn håndkledet etter at flere spillere flyttet fra byen kombinert med landets dårligste treningstider (start 2130) og et reisebudsjett av en annen verden. Takk til våre Tromsøvenner for denne gang.  

Barneidretten vår gjennom MiniGøy er allerede i gang i Mo i Rana der Cecilie aktiviserer stadig flere aldersklasser. I Oslo gjør mangel på hall det vanskelig å arrangere våre faste 3 timers økter i helgene men målet er noen økter også denne høsten. 

Vårt herrelag i 3.divisjon (M3) har spilt to kamper i NM, som endte med exit mot elitelaget Fjellhammer. Vi samlet inn 4100 kroner som er donert til Redd Barna. Herrene har også spilt en seriekamp mot Tistedalen som endte 39-19. Espen er trener for M3. 

Nå blir det mer komplisert, så heng med. M5 – laget til Martin – ble flyttet opp i 4.divisjon, mens Retro flyttet seg selv ned i 5. divisjon. Så nå spiller altså M5 i 4.divisjon, men kalles fortsatt M5. Først når de vinner en kamp i 4. divisjon har de rett å kalle seg M4. De har nemlig gjort noe vi ikke har gjort i 4. divisjon på mange år, tapt to kamper på rad. Av to. 

Retro herrer serieåpnet i går mot Haga/Raumnes & Årnes sitt aller første seniorlag noen sinne, en gjeng med unge gutter. Det ble to rekker og bytter hver 1/4-omgang. Etterhvert ble Retro «et nummer for store» og det endte med 36-18 seier, der spesielt en av rekkene mot slutten valgte å oppfylle breddeidrettens intensjon (?) om at man ikke skal vinne for mye. 

Nylig arrangerte Fest.Kom ved leder Line sesongens Kick-Off. Den fant sted på østkanten, før selskapet tok turen til Brød og Sirkus. Ny rekord på kickoff ble notert med nesten 70 deltakere. Bildene er fra dette eventet, og fotografen står i midten under mener redaktøren å huske. 

Gøy HK har gjennom høsten hatt hyppig dialog med amerikanske myndigheter som ønsker å sikre at Fredrik Kolstad Jacobsens utlån til sin gamle amerikanske klubb går i orden. Det vil løse seg og Fredrik skal representere USA og University of Queensland i 2023 IHFs Men’s Super Globe, en turnering som finner sted i Dammam, Saudi Arabia fra 7-12 november. Der kan han møte lag som Magdeburg, Barcelona, Kielce og Fuchse Berlin. Fredrik vil bidra med et reisebrev fra turneringen. 

Gøy HKs speaker/DJ på våre tre NM kamper i år har denne uken debutert i eliteserien i samme rolle, da Aker tok i mot Sola i Rema 1000-ligaen. Dessverre var speakerboksen plassert et nivå over banen så det ble ingen mopping. I bytte klarte han å få Camilla Herrem til å danse en liten bevegelse, neie og lage en takkebevegelse opp mot speakerbua mens hun spilte. 

Neste store begivenhet er Veteran-NM i Stavanger siste helgen i oktober. Gøys damer stiller for første gang på lenge med et lag i J33, mens herrene i år fordeler sine 21 spillere på G33 og G45. 

Vi har også denne høsten fått en rekke nye spillere til oss, og vi ønsker dere alle hjertelig velkommen! Vi har litt «voksesmerter» som klubb takket være enorm interesse og minner om at vi ikke er, ikke ønsker å være, og ikke har noen planer om å bli en «vanlig» klubb. 

Treninger og kamper er viktig, men også turer, det sosiale, nye venner og at du kanskje bidrar inn i klubben med noe du brenner for. Vi har mange frivillige og tar gjerne i mot flere, kontakt Lars om du vil bidra. 

Vi minner også om påmelding til Gøy HKs 25-års jubileum 30. april. Å melde seg på er altså en «opsjon» (en rett, ikke en plikt) til å delta på festen. Les mer og meld deg på her.

Selv om veien til 2024 enda er full av opplevelser, så minner vi om at det er mye moro i vente. Vi sikter på Årsfest i januar, 25-års jubileum i april, Vårcup i Tromsø, IM i Oslo, NM Beach i Sandefjord, Final4 i Køln og helt sikkert mye mer. 

 

 


Publisert

i

av

Stikkord: