Warning: Undefined array key "sidebar-1" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 54 Warning: Undefined array key "before_widget" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Tallenes klare tale, eller statistikk som lyver? – Gøy HK – Hele Norges Håndballklubb

Tallenes klare tale, eller statistikk som lyver?

Det er ikke tilfeldig at Algas Hjørne kommer i en noe forsinket utgave denne gangen. Om det ikke er å slippe en bombe, så er jeg nå i ferd med å fyre opp en kinaputt i Gøy HKs klubbhus. På min hjemmebane i Asker, bare et steinkast unna mitt møblerte hjem, var det på sin plass å forsøke et godt, gammelt triks. Et triks jeg har lært av min tidligere samboer Bård Henrik.

Det sies at statistikk lyver. Georg Canning sa i sin tid at han kan bevise alt med statistikk, bortsett fra sannheten. Winston Churchill mente at man kan ha tiltro til en statistikk kun når man selv har forfalsket den selv. I dag passer det likevel best å sitere gode, gamle James Callaghan som sa at med statistikk kan man bevise alt, også det motsatte.

Forholdene var optimale. Vi måtte spille i grønne vester, så nummeret på drakta var ikke lett å lese. Vel 14 minutter ut i første omgang øyner jeg muligheten til å benytte meg av dette Lunde-trikset. Rett nok var jeg andpusten der jeg satt på benken, men i ettertid er det åpenbart at jeg fortsatt var klartenkt. «Hvem var det som scoret?» spurte mannen i sekretariatet. Ja, du har garantert hørt det samme spørsmålet før. «82», svarte jeg, og mannen noterte. I neste angrep scorer vi igjen, og han lener seg mot meg igjen. Før han rekker å spørre, svarer jeg ham. «82 igjen». Denne gangen ble han litt skeptisk, så han dobbeltsjekker med ett-ords-spørsmålet: «Torgeir?». «Ja.», svarer jeg, og kjenner at det var godt å vende tilbake til den ærlige profilen.

Ikke mange dager senere kommer kampreferatet. Unnskyld: Kampreferatet. Med stor K. Eller grunnlaget for all statistikk, om du vil. Der står jeg, og vil for all evighet stå, bokført med 7 scorede mål. Joda, det ble jo en trick her, og en finte der. Men 7 mål? Joda, det står i protokollen.

Ærlighet varer lengst, heter det. Så det føles i grunnen godt å kunne stå fram i en så offentlig arena som Algas hjørne. Da er det gjort – jeg kan gjerne bytte bort noen scoringer i neste kamp.

Til slutt vil jeg benytte anledningen til å gratulere Bård med 1000 scorede mål for Gøy HK.

For Algas Hjørne,
Alga

 


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar