That’s one small save for a man..

«That’s one small save for a man, one giant leap for american handball»

Dette sa journalisten på SSC (Saudi Arabisk TV kringkaster) når Gøy HKs egen Fredrik Kolstad Jakobsen lykkes med et kort utfall på sin innside og reddet nok et skudd fra venstrekanten på U. Queensland. Fredrik bidro stort og ble kåret til Banens Beste i den historiske seieren til San Franciso CalHeat, den aller første internasjonale seier for et amerikansk klubblag noensinne.

Fredrik er leid ut til CalHeat for å delta i IHF Super Globe turnering og i morgen avsluttes eventyret med siste kamp i turneringen, som ble i plasseringspillet for det amerikanske laget. Det er skyhøyt nivå på turneringen og Fredrik har blant annet fått kjørt seg mot Kielce. De fire beste lagene ser slik ut:

Fredrik er en del av Gøy HKs utviklingsprogram for «mennesker som behersker flere språk, har evnen til å bosette seg utenfor Norge og som synes det er greit å bli skutt i pæra». Han har derfor fått lov å forlate herrelaget en periode for å hente erfaringer utenfor våre grenser. 

Fredrik sier følgende til goyhk.com på en noteringsoverføring fra Dammam i Saudi Arabia: «Vi har hatt en flott samling med laget, vi startet med et supert opphold i Montpellier der vi trente godt på deres hjemmearena, og vi ble vartet opp på alle mulige måter.» 

«For min egen del ble kampen mot Queensland det sportslige høydepunktet, jeg er veldig fornøyd med egen innsats og stolt av å bryte en barriere for amerikansk håndball», fortsetter Fredrik. Fredrik endte med 46% redningsprosent i denne matchen. 

Gøy HK ønsker Fredrik og laget hans lykke til i morgendagens siste match og så satser vi på at vi skal få han i retur på en overgang uten at det tar for lang tid. Vi takker Fredrik for hans reisebrev og ser frem til å sette en i pæra hans på trening i løpet av de kommende ukene. 


Publisert

i

av

Stikkord: