Warning: Undefined array key "sidebar-1" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 54 Warning: Undefined array key "before_widget" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Tjuesju. Inga tjuesju. – Gøy HK – Hele Norges Håndballklubb

Tjuesju. Inga tjuesju.

algashjornelogo

Ja, man hører det daglig rundt omkring i landets bingohaller. Tallet i annen kolonne under I for Inga blir ropt opp, og en og annen gang skjer det at det er nettopp tjuesju som utløser den pirrende bingoen. En sjelden gang på ikke-røyk-avdelingen.  Enda sjeldnere hører man speaker annonsere at «dette var hans scoring nummer tjuesju» i landets håndballhaller.

Tjuesju er i grunnen et fint tall. Med tverrsum på ni sier det seg selv at det er delelig på tre, og nærmere studier viser at det også lyder det fjonge navnet «tre opphøyd i tredje». Et Google-søk på «27» hjelper meg med å finne «about 8,000,000,000 results in 0,27 seconds». Det er jo magisk!

Romerne skrev det som XXVII, noe som er atskillig enklere enn å skrive det som IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Men så var jo sekretariatet fra Norge, da. Ja, for du har nok skjønt det. Dette Hjørnet handler om Gøy HK sin nye scoringsrekord. Hauken fra Drammen hamret inn 27 baller i nota i Retroherrenes kamp mot Ullern. Skjønt, «hamret» er trolig en overdrivelse, da de aller fleste av scoringene ble til som en følge av en eller annen form for trickskudd.

Som de fleste vet var det Kristian Stenbakk som hadde den gamle rekorden, og de færreste trodde det skulle bli umulig å slå ham. Etter torsdagens kamp lurte vi fælt på hvordan noen skal klare å slå den nye rekorden. Spesielt med tanke på at våre antatt beste menn stort sett består av individualister, og som kjent så trenger en 27-målsscorer en og annen pasning for å lage alle disse målene. Jeg vedder 27 flasker vin på at denne rekorden blir stående i 27 år.

Etter at det hele var dokumentert og fordøyd var det på tide å reise hjem. Det var nok ikke tilfeldig at reisetid-estimat-tavlen på Blommenholm viste at antatt kjøretid til Drammen var 27 minutter.

For Algas hjørne,
Alga

27


Publisert

i

av