Warning: Undefined array key "sidebar-1" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 54 Warning: Undefined array key "before_widget" in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /customers/d/9/3/czbw2aq66/webroots/r524756/site/goyhkwp/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/Widget/Slideshow.php on line 58 Uten tittel – Gøy HK – Hele Norges Håndballklubb

Uten tittel

algashjornelogo

Det er lenge mellom de sportslige aktivitetene for Retroherrene om dagen. Med lite materiale kan jeg like gjerne hente fram den særdeles enkle formen for journalistikk: intervju. Så hvorfor ikke intervjue noen vi alle vet hvem er?

Arild Stavrum er oppvokst i Kristiansund og på fotballbanen kjenner vi ham som den ene av «de tre S-ene» som regjerte i norsk fotball på midten av 90-tallet. I Aberdeen er han fortsatt hyllet som goalgetteren med de lange lokkene, til tross for den brå overgangen til Besiktas og tyrkisk fotball.

I dag er han kanskje mest kjent som ekspertkommentator for TV2, men med sin lekne penn er han også i ferd med å bli en anerkjent forfatter. Seneste bokslippet er Maradonas Magi, en bok som kan passe for barn i aldere fra 9-12 år. Anmeldere vil ha det til at det er god underholdning også for foreldre som leser for sine barn.

Hei Arild. Aller først: vet du hvem Espen Christensen, Torjus Bjørnstad eller Kjersti Arntsen er?

– Hmmmm, nei jeg kan ikke si at jeg vet hvem de er.

Ikke jeg heller. Tror du de vet hvem du er?

– Tjaaa, jo det kan jo tenkes det.

Ikke så beskjeden nå, Stavrum. I Besiktas spilte du foran 70 000 tilskuere, Aberdeen-supprterne forguder deg fortsatt, og du frekventerer de norske TV-skjermene. Det er klart de vet hvem du er! Det er hyggelig at du tar praten med Algas Hjørne. Hva vet du om Gøy HK?

– Ikke så veldig mye, men som gammel Skeid-trener har jeg fortsatt kontakt med folket oppe på Skeidbanen. Jeg overhørte at det er snakk om å evakuere området der en helg til våren, på grunn av Gøy Håndballklubb sitt 20-årsjubileum eller noe slikt. Kan det stemme?

Du er i nærheten. Det er 15-årsjubileum. På en onsdag. 20-års-jubileet blir bra det og. Du har nylig gitt ut boka Maradonas Magi. Før det skrev du en bok om meg, En sommer med fotball. Har den solgt bra?

– Hmmmm, du har rett i at jeg gav ut En sommer med fotball, men den var jo ikke akkurat om deg da, Torgeir.

Tja, det er vel øyet som ser det Arild. Noen av kapitlene handlet jo utelukkende om meg.

– Du var nevnt ved et par anledninger. Utover det handlet den om noe helt annet. Jeg tror du har lest boka med litt vel høyt selvbilde hvis du tror at boka handlet om deg.

Jeg tror det er du som har litt høyt selvbilde jeg. Hva med Maradonas magi. Den handler kanskje ikke om Diego Maradona heller den da?

– Ehh, nei, ikke helt.

La oss prate om noe annet. I din blogg på TV2.no anbefalte du Haugesund å ta seg en fest før siste seriekamp mot Strømsgodset. Dette er en taktikk Gøy HK har benyttet seg av i en årrekke. Du mener altså at dette er et oppladning som egner seg like godt i toppidretten som i breddeidretten?

– Nå tar du det hele litt ut av sammenheng. Situasjonen var den at –

Ikke så formell nå, herr Stavrum. Fortell oss heller hva slags forhold du har til håndball.

– Det er ikke rare greiene. Håndball er jo i grunnen hands. Hvis man ikke er keeper, da.

Du har et særdeles godt poeng. Siden du nevner keeper… Visste du at det er keepere i håndball også?

– Ja, det vet jeg. Det er jo ikke slik at jeg er helt åndsfraværende.

Av og til kan det virke slik. Men jeg skal fortelle deg en sak, og det er at Gøy HK Retro Herrer har gått ubeseiret gjennom snart to sesonger. Uten keeper!

– Det er jo imponerende. Høres ut som målrike kamper dere spiller.

Joda, det blir mye mål. Apropos mange mål; du har jo en lang fotballkarriere bak deg, og du har scoret mange mål. Scoret du noen gang over 1000 mål for én og samme klubb?

– 1000? Hehe, nei det var jeg aldri i nærheten av. Hadde jeg scoret 1000 mål for en klubb hadde jeg fått plass på Barcelona!

Gøy HK har en spiller som har scoret over 1000 mål, men så vidt jeg vet har han aldri fått noe tilbud fra Barcelona. Men Arild Stavrum; apropos plass på Barcelona. Jeg har begrenset med spalteplass i dette hjørnet, så det er greit å runde av her. Har du noe å tilføye før vi avslutter.

– Nei, jeg tror vi har vært gjennom det meste.

– Du vil ikke benytte anledningen til å reklamere litt for den nye boka di da? For eksempel nevne at den er ypperlig for høytlesing, og at med noen forenklinger kan leses for barn helt ned i seksårsalderen? Eller at den kan kjøpes på Norli?

– Jo, det kan du nevne. Takk for praten. En vakker dag skriver jeg kanskje en bok om deg.

Det har du allerede gjort. Vel hjem.

For Algas hjørne,
Alga

 


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar