Ny scoringsrekord for Gøy HK

Scoringsrekord

Søndag 12. januar 2014 ble Gøy HKs nåværende scoringsrekord satt av 6 helter på Gøy Retro. Kampen mot Raballder II endte hele 55-17, og her kan du lese hvordan heltene opplevde matchen.

Oles versjon: På forhånd var det var ingenting som tydet på at dette skulle bli noe fyrverkeri av en håndballkamp. Kun 6 halvslappe Gøyspillere møtte opp til årets første kamp, hvorav 2 keepere. På den andre banehalvdelen stod ett av bunnlagene, og de hadde bare 5 spillere fra start. Raballder fikk raskt på plass ytterligere 3 spillere, mens vi ventet forgjeves på vår siste mann (Espen A selvfølgelig). Men du verden for en kamp det ble!!
– 55 mål er ny Gøy-rekord, 1 scoring foran den gamle.
– Imponerende kollektivt angrepsspill der vi gang på gang spilte dem ut. Ca 10 ganger ropte Raballderforsvaret «tellefeil her» – noe som ikke burde være mulig med en mann mer.
– Lars scorer 10 mål på 12 forsøk, og viste frem både trickskudd og temposkifte som ingen har sett fra den kanten tidligere.
– Peer Morten «Hauken» Løchting kontret inn mål i 60 min og stoppet ikke før det var 20 pinner i protokollen. Sekretariatet måtte fortsette å skrive på linjen under…
– Ikke en eneste negativ melding til dommerne.
Oppsummert så var dette en Gøy kamp som vi kommer til å huske en stund.

Bengts versjon: Det tikket inn en sms på søndag formiddag med «si fra om du ikke orker 60 min for vi er syv mann i dag». Når jeg møtte opp i Hovseterhallen i passe tid skulle det skulle vise seg at en spiller ikke engang orket 60min siden han glemte kampen. Så da var vi 6… Kampen kom bra i gang, vår motstander Raballder hadde kun 5 spillere til start så det stod raskt 5-0 før de ble fullt lag. Deretter var Gøy en i undertall resten av kampen. Gøy spilte lekende lett håndball, få tekniske feil, mange fine angrep og ved 15-5 valgte Raballder å ta time out… «er vi en mer?» hører vi fra vertenes venstreback fra Trøndelag.. Time outen gjorde godt for Gøy og vi gikk til pause 26-6. Annen omgang startet omtrent som første omgang. Kontringene satt, overgangsspillet i en egen klasse og tellefeil mot venstre fungerte overraskende bra også med en spiller mindre… «Gutter nå må vi skjerpe oss, nå er det andre gangen de har kjørt det trekket» hører vi fra venstrebacken fra Trøndelag. Den observante backen tok feil, for det var nok 8 eller 9. gangen trekket ble gjennomført, med like stor suksess hver gang. Det ble litt flere mål bakover i andre omgang men 53-17 lar seg likevel høre med en mann mindre gjennom stort sett hele kampen. Kampens øyeblikk: I sluttsekundene av første omgang valgte Gøy et spill basert på volleyballtouchmetoden…4 trekk fra egen seksmeter endte i fin volleyball touch fra Lars til Lars Erik som touchet den videre forbi keeper i siste sekund. Kampens prestasjon: Løchting – Raballder 20-17! Man trenger bare en Løchting.

Lars Eriks versjon: Jeg kan godt forstå at Lars trengte hjelp for å skrive kampreferat, for han gikk jo tross alt rundt i en evig målrus og endte med 10 kasser (lenge siden sist). Vi var 6 spillere på plass i god tid før kamp, inkludert Marius som endelig har klart å gjøre seg fortjent en plass på Retro. Espen hadde meldt ankomst, men vi ventet forgjeves på at han skulle dukke opp i pysjen. Gleden var derfor stor da Raballder også bare stilte med 5 spillere fra start. Riktignok dukket det opp flere etter hvert og på stillingen 5-0 til Gøy ble de fullt lag og spilte resten av kampen i overtall. Men dette var dagen da det meste allikevel skulle gå Gøys vei, og endte med en ganske komfortabel 55-17 seier. Ny rekord for Gøy med 6 spillere på banen. Ny rekord var det kanskje også for Løchting som endte på 20 mål. Sekretariatet var ikke klar over at han skulle putte så ofte, så de gikk raskt tom for plass på dommerkortet, og måtte derfor starte på ny linje. Lars Erik satte også ny rekord med 4 mål inkludert en lobb og et froskeskudd fra 8 meter, dette var nye takter fra lagets potet. Flaks at Steffen kunne se far på en slik dag, selv om han bekymret for det gule kortet Lars Erik fikk i et forsøk på å få en liten hvilepause på benken. Bengt sto solid bakover som vanlig, og hadde en haug av rushpasninger som Marius og Peer Morten byttet på å løpe på. Dette gjorde at også Marius satte ny scoringsrekord på Retro (i sin debut). Ole trengte et par skudd på å sikte seg inn, men etter hvert var kanonen stilt fint inn. Til tross for rekordseier med 6 mann håper vi at neste kamp er med fullt lag og gjerne en innbytter eller flere.

Peer Mortens versjon: Bortekamper er det ofte vanskelig å rekruttere nok spillere til og ved søndagskamper er ofte familiefedrene på Retro opptatt med andre ting. Denne gangen ble utfallet at vi manglet en spiller og endte opp med to kantspillere, to keepere og to bakspillere, hvorav en debutant på Retro. En trivelig sørlending, ved navn Marius, skulle få prøve seg. I en treningskamp forrige sesong, der Retro vant enkelt markerte han seg ikke nevneverdig, men det viste seg senere at han ikke skulle gjøre seg bort. Han viste seg spesielt som en god lytter ved å bidra med dagens andre «mann i lufta». Vi valgte å spille med Lars Erik på strek og bruke kun to bakspillere (Ole og denne Marius). Klarsynte Torgeir i Algas hjørne har tidligere tatt for seg hvordan bakspillere burde score rundt 20 mål per kamp, noe de sjelden eller aldri gjør. Derfor ble en bakspiller ofret, med beskjed om å gjøre plass til kantspillerne. Det sørget for en real kantfest. Dagens høydepunkt var langballen til Lars, som ga assist på én-touch(volleyball-manér) til Lars Erik som på én-touch(volleyball-manér) sørget for 26-6-ledelse til pause. Noenlunde anstendig til å være i undertall i 25 minutter (tre av Raballders spillere kom noen minutter for sent til kampstart). 2.omgang fortsatte i samme tralt. Bakspillerne fortsatte å levere baller til kantene og tellefeilen fungerte to ganger ifølge motspillerne, selv om den faktisk ga minst 8 kasser. Retro ga seg ikke før det lyste 17-55 på tavla og undertegnede fikk satt ny personlig scoringsrekord med 20 mål, til tross for jevnlige skuddbom. Motsatt kant (Lars) viste storhet og satte ytterligere 10. Ydmyk skal man jo være, og jeg må få takke medspillere for å la meg sette ny pers. I mange år hadde Gøy HK en policy på ikke å spille for ofte ut i kant og det var dermed vanskelig å komme opp i Algas spådde 20-25 i snitt. Dermed er det riktig å presisere at Ole og Marius, dagens bakspillere, har en vesentlig del av æren for antall mål fremover på banen likevel. Takk, gutter!

Marius sin versjon: Dette var noe annet enn A-laget ja. Moro!

Lars sin versjon: I forkant av kampen luktet det mye spilletid for de fleste spillerne når vi skulle møtte Raballder II i Hovseterhallen. Sist kamp vant vi 28-20, og med 8 mann som hadde bekreftet sin ankomst var det greit å la de øvrige tilgjengelige spillerne hvile. Med Torgeir på juletrefest og Scheinert på fjellet, samt flere andre på tur burde 8 mann holde. Søndag formiddag kastet Losvik inn håndkledet og vi var nede i 7, og jeg sendte så ut sms for å sjekke om formen til resten var ok. Ole og Marius svarte at de var klare for 60 minutter, Peer Morten svarte at han ikke visste om han klarte det, men at vi skulle vinne uansett, og Lars Erik svarte at han helst så at vi tok med innbytter siden han ikke var helt i form. Selv følte jeg meg spillesugen og til tross for at hele 7-8 mann fra A-laget hadde stått over sist A-kamp valgte jeg å satse på mye løping fremfor å kalle inn en innbytter. Jeg tok med vester fordi jeg regnet med at draktene heller ikke skulle dukke opp. Til kampstart hadde vi enda ikke hørt fra Espen, og ingen hadde med draktene fra sist kamp. Ut fra intet viste det seg at Marius hadde med noen gamle drakter han hadde hatt liggende i et par år for å gi til meg, og siden vi ikke har flere enn 5 utespillere så fikk vi jaggu drakter alle mann likevel.

Dagen etter kamp svarte Espen: «Heia:-) Telefonen lå på jobb lør-søn… Glemte helt av kampen, men så det gikk fint:-) Klem» 

(PS! Scoringsrekorden for en spiller i en kamp på herresiden er 21 mål..)

Rekordscore

 


Publisert

i

av

Stikkord: